
Påskeretten alle elsker
Den aller enkleste påskeretten! Du varmer ganske enkelt den ferdig kokte skinken i posen mens du lager en frisk eple- og grønnsaksblanding som du serverer til.
Slik gjør du
Skinken kan varmes i posen. La den trekke i vann i ca ½ time.
Trinn 2
Rens og skjær epler og grønnsaker i serveringsbiter. Ha det i en kasserolle og tilsett eplejuice, hvitvinseddik og vann. Kok til grønnsakene er møre, ca. 35 minutter. Tilsett ertene de siste minuttene.
Trinn 3
Løft grønnsakene ut av kraften og legg dem på et fat. Skjær steken i tynne skiver og legg på toppen av grønnsakene. Tilsett sennep og smør i kraften og kjør den jevn med en stavmikser. Hell over sausen og server med kokte poteter eller potetstappe.
Ingredienser
Epler og grønnsaker |
|||
1,5 stk |
Epler
|
||
---|---|---|---|
3 stang |
Stangselleri
|
||
3,8 stk |
Tomater
|
||
3,8 stk |
Gulrøtter
|
||
2,3 stk |
Løk
|
||
3,8 dl |
Eplejuice
|
||
0,8 ss |
Hvitvinseddik
|
||
3,8 dl |
Vann
|
||
262,5 g |
Frosne erter
|
||
1,5 ss |
Dijonsennep
|
||
37,5 g |
Smør
|
||
300 g |
Poteter
|
||
Skinkestek |
|||
1,1 kg |
Skinkestek, pepperkrydret
|